När skulderna läggs på hög

I detta förra inlägget så skrev jag om microlån och att det är ett sätt för snabba pengar vid extrema kriser. Men det är inte någon lösning i längden om det är så att skulderna börjar läggas på hög. Så jag tänkte i det här inlägget skriva av mig om mina tankar om hur man bör gå till väga om det är så att skulderna har börjat läggas på hög och man inte riktigt vet vad man ska göra. Allt handlar egentligen om kontroll och att inte släppa taget och bara försöka glömma allt. Det är allt för många som känner att de är utom kontroll och de enda de gör då är att sluta öppna breven med krav när dem kommer. Och det är absolut inte rätt väg att gå då det inte på något sätt kommer att få problemen att försvinna.

Är det så att man verkligen har dragit på sig en hel del skulder så är det första steget att få en översikt. Vilka skulder är det som är dyrast och kostar mest pengar och vilka skulder är det som har förfallit och kan orsaka problem för dig där du hamnar hos kronofogden. Så att verkligen få en översikt är mer eller mindre a och o om det är så att man vill arbeta sig mot skuldfrihet.

När man väl har fått en översikt över sina skulder så är det nu man kan börja arbeta mot att faktiskt göra något åt saken. Det första man bör göra är att försöka lösa de akuta krediterna som har förfallit. Det går att göra på flera sätt. Det första kan vara att ringa till bolagen man har en skuld hos och försöka arbeta fram en plan för att betala tillbaka. Det går oftast väldigt bra då bolagen bara vill ha sina pengar och inte har någon som helst nytta av att skicka det vidare till kronofogden. Om vi nu säger att det här gick bra så att man inte längre behöver oroa sig för att skulderna ska gå vidare till inkasso. Då är det dags att börja göra upp en privat plan för hur man ska gå tillväga. Att rekommendera är såklart att börja betala av de dyraste lånen . Framför allt då lån som exempelvis snabblån eller microlån. Och sedan såklart arbeta sig ner mot lägre räntor.

Om det är så att man ännu inte har dragit på sig några betalningsanmärkningar så kan man försöka ”chock” starta sitt arbete genom att kontakta blancolån bolag och banker och försöka hitta en lösning där man kan samla sina väldigt dyra lån och krediter och då få ner utgifterna ordentlig och betala av snabbare och smidigare då man behöver hålla koll på mindre bolag som man har skulder till.

Lämna en kommentar